Uitslag optocht

De Grote Optocht was dit jaar iets anders dan anders. Geen bevroren neuzen en tenen, geen dikke winterjassen, en… toch een paar mutsen?! Achttien deelnemers liepen deze natte Pinksterzondag door onder andere de Sint Vincentiusstraat en over de Markt. Maar er kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn…

Er waren veel bijzondere deelnemers bij de Grote Optocht dit jaar. Zo liepen onder andere bewoners van het Ticohuis mee. Zij maakten met behulp van Ludwig Willart en Helmut Fleischacker een heuse oogappeltjesboom. ZotteBoereVastenaovendBedoening liep as vanouds met zijn tweeën mee, of nou ja, liep… CV De Pierewaaiers mocht eindelijk hun gigantische duizend-en-één-nachtwagen door de straten van Kaaiendonk laten rijden. De Kaaienschijters kwamen met een kamelenrace en War Komme Ze Nou Wir Mee Aon vierde carnaval in Kaaiendonk Del Rio. KCK Peppi Lam trok een altaar-met-orgel door Kaaiendonk. CV Makkeluk Zat vierde haar elfjarig bestaan met een performance die letterlijk nergens op sloeg, en ook CV De Loltrappers mocht een elfjarig jubileum vieren met een spectaculaire wagen. Duo Van Lotje Getikt bestond ook elf jaar en liep de optocht met een tipi (Tipisch Kaaiendonk). Ut Kabinet der Zotheid had een bijzondere bijdrage met een grote stoet speciale paraplu’s waarop alle carnavalsinsignes van de afgelopen jaren waren afgebeeld.

Ondanks de regen waren de straten van Kaaiendonk goed gevuld met publiek. Hulde aan de deelnemers en de mensen langs de kant die er ondanks de stromende regen alles aan hebben gedaan om er een onvergetelijke optocht van te maken.