Open Dag Mienushal

Kom een kijkje nemen in de Mienushal.

De Mienushal is het kloppend hart van carnaval in Kaaiendonk. OCS de Smulnarren heeft er zijn thuis, de Raad van XI bouwt hier aan de prinsenwagens en de Jeugdhofkapel oefent er elke week. In de tweede hal starten na de zomervakantie veel carnavalsverenigingen met het bouwen van wagens en andere creaties voor de grote optocht op carnavalszondag.

De Mienushal is begin januari te bezoeken tijdens de Open Dag. De OCS heet bezoekers vanuit Oosterhout en omstreken welkom om een kijkje te komen nemen. In de bouwhal laten de carnavalsverenigingen graag zien hoever ze zijn. In de hal van de OCS is er een hapje en drankje te nuttigen. Muzikale klanken van diverse kapellen brengen de carnavalsstemming er al in.

In dezelfde week is de basisschooljeugd ook welkom. Twee dagen lang nemen honderden kinderen een kijkje in beide hallen. Zij krijgen informatie over hoe je een carnavalswagen bouwt, plakt en schildert. Zij kijken hun ogen uit! Veel carnavalsverenigingen bieden een helpende hand door uitleg te geven bij de creatie die zij aan het bouwen zijn. Zo willen we inspiratie geven aan een volgende generatie van bouwers.