Kinderoptocht

Kinderkopkesoptocht op dinsdag

Carnavalsdinsdag is traditioneel Kinderkopkesdag, de dag van en voor alle Snotnarren en Snotnarinnekes uit Kaaiendonk. Het is de dag dat Jeugdprins(es) Kaaike en het Groot-Kinder-Gevolg de baas zijn en alle grote Smulnarren op de tweede rij staan.

Een mooie optocht ontbreekt uiteraard niet. De stoet start op de Heuvel  en trekt als een kleurrijk geheel door de binnenstad van Kaaiendonk. Voorop gaat Kaaike en het Groot-Kinder-Gevolg op de Jeugdprinsenwagen. Alle Snotnarren en Snotnarinnekes mogen meedoen. Dat mag alleen of samen, in een kleine of een grote groep. De vele Kaaiendonkse kapellen maken er een mooi muzikaal geheel van. Op de Markt wordt het defilé afgenomen door Kaaike en Prins Mienus. Alle deelnemertjes krijgen hun momentje en persoonlijke aandacht van de hoogheden.

Een echte jury, bestaand uit kinderen en volwassen, buigen zich tijdens de optocht over wie het mooist, origineelst of uitbundigst is geweest in de kinderkopkesoptocht. Daarom is er ook een heuse prijsuitreiking. Alle deelnemertjes ontvangen een mooie medaille. De nummers 3 tot en met 1 van elke categorie krijgen een echte Kaaike Oorkonde. En de winnaars? Zij ontvangen een wisseltrofee die ze een jaar lang in hun bezit hebben! Hun naam wordt hier ook nog op vereeuwigd.

Je moet er wel rekening mee houden dat het nummer voor de optocht op dinsdagochtend persoonlijk moet worden opgehaald. Informatie over de plaats en het tijdstip is te vinden in de Kiekerekie.