Snotnarrenlied: Nú te beluisteren op Spotify en YouTube!

Stel je voor: je loopt als kind door het prachtige Kaaiendonk, maar je weet niet zo goed waar het voor jou leuk is in de stad. Opeens hoor je in de verte een bekend deuntje met de tekst ‘Met Kaaike onze prins, of Kaaike de prinses’. Fantastisch: nu weet je waar je moet zijn!

Dat is het idee achter het lied ‘De Snotnar’, dat speciaal is geschreven voor het Oosterhoutse kindercarnaval. Het nummer zal voortaan overal te horen zijn waar Kaaike binnenkomt, en het is de hoop dat veel carnavalskapellen het nummer zullen opnemen in hun repertoire. De eenvoudige tekst bevat alles waar carnaval om draait en er zit zelfs een kloppende rekensom in.

De Snotnar is tot stand gekomen met behulp van een grote groep gedreven mensen. Het project is opgepakt door Jelle van Biert en Thomas Vink verzon de melodie. Ton Biemans schreef de tekst, Remco de Bont en Bram Cardon de muziek. Boukje de Jong heeft het nummer ingezongen en zij werd begeleid door Remco de Bont (trombone), Danny Baars (trompet), Han Wouters (drums), Davey Mekes (sousafoon), Paul Taks (tenorsaxofoon) en Floris Boom (altsaxofoon). Triple Moon Studios van Martijn Kerkhofs heeft het geheel ten slotte gemixt. 

Het lied komt beschikbaar op Spotify en YouTube, zodat alle Snotnarren vast kunnen oefenen voor het carnavalsfeest over een paar weken losbarst. De tekst komt behalve op YouTube ook in De Kiekerekie en de MottesKijke te staan. Voor de Oosterhoutse basisscholen is een speciale les voorbereid over De Snotnar, zodat leerlingen ook op school in aanraking kunnen komen met het lied. De leerkrachten hebben hier op intranet als het goed is al meer over kunnen lezen.

De Snotnar is weer een nieuwe toevoeging aan het groeiende Kaaiendonkse kindercarnaval, waar Prins Mienus XV en een grote schare vrijwilligers zich hard voor maken.