Gemeente Oosterhout gaat crowd control toepassen rondom de Klappeijstraat

Carnaval in Kaaiendonk is populair. Tijdens Elluf Elluf en andere feesten is het centrum de plek om samen te komen en de gezelligheid op te zoeken. Niet overal is echter genoeg ruimte voor alle feestvierders. Zo is de Klappeijstraat een plek waar de drukte helaas soms zorgen baart. De gemeente Oosterhout wil ervoor zorgen dat iedereen veilig en met veel leut carnaval kan vieren. Daarom gaat de gemeente crowd control en monitoring toepassen om de stroom feestvierders in goede banen te leiden.

Zo zorgen we voor een veilige viering

Op vrijdag, zaterdag en zondag verwacht de gemeente veel carnavalsvierders in de Klappeijstraat. Vanaf 18:00 uur op vrijdag en zaterdag en vanaf 16:00 uur op zondag zet de gemeente dan ook extra beveiliging in die toezicht houdt op de drukte in de Klappeijstraat. Op de momenten dat het té druk wordt, zetten zij de Klappeijstraat af. Dit betekent dat er voor een bepaalde periode geen nieuwe mensen de Klappeijstraat in mogen.

Belangrijk is dat deze maatregelen niet alleen de feestvreugde vergroten, maar ook de hulpdiensten voldoende ruimte geven in geval van een calamiteit in de Klappeijstraat. Verschillende bezoekers en uitbaters van kroegen hebben hun zorgen geuit over de drukte tijdens Elluf Elluf en hebben ermee ingestemd om gezamenlijk te zorgen dat iedereen veilig en onbezorgd carnaval kan vieren.

Carnaval, ’t Feest van ons Allemaol

Natuurlijk is de Klappeijstraat niet de enige plek om het carnaval in Kaaiendonk te vieren. Op de Markt, Hatsekideeplein, Leijsenhoek en Mathildastraat (La Cantina) en in de kerkdorpen kunnen vierders ook terecht voor de polonaise. Voor de jongeren is er in Leuttempel dun Bussel ‘Ut Kaais Walhalala’ met verschillende optredens van artiesten.