Kaaileutig en uitreiking Grootste Kiezelkaai

Kaaiendonk kleurt langzaam rood en groen, en hoe!

Afgelopen zaterdag 19 februari was het in Kaaiendonk bij verschillende zorgcentra voor Smulnarren die door een beperking niet (volledig) thuis kunnen wonen al volop feest. De rood-groene vlaggetjes hingen door de gebouwen, carnavalsmuziek stond op en alle bewoners hadden hun mooiste carnavalspak aangetrokken. Sommige bewoners hadden er zelf speciaal een nieuw pak voor gekocht, zo liet één van hen vol trots weten. OCS De Smulnarren reed met een grote bus dwars door Kaaiendonk en haar kerkdorpen om bij verschillende wooncentra langs te gaan om nog een beetje extra vrolijkheid te brengen. De Hofkapel speelde as vanouds, bij het Thomashuis zelfs geholpen door één van de bewoners die volleert de grote trom bespeelde. En de dansmariekes en Raad van Elf leden liepen saome buiten met de bewoners een polonaise.

Op zondag 20 februari hebben de grootste kiezelkaaien 2021 -na enig uitstel- eindelijk hun welverdiende versiersel in ontvangst mogen nemen. De Grootste Kaai 2021, was immers voor het eerst in de geschiedenis van het Hunebed uitgereikt aan een gehele beroepsgroep. Na zorgvuldig toetsingsberaad had de commissie geconcludeerd dat de inzet, liefdevolle bekommernis en levensreddend handelen van het Oosterhouts zorgpersoneel volledig past bij de criteria zoals die zijn vastgelegd in het Protocol der Grootste Kaaien. Het was dit Oosterhouts zorgpersoneel dat, veelal verkleed, en met goede moed naar café de Kloek en de Nachtwacht was gekomen om de versierselen op te halen. Ook hier was OCS De Smulnarren as vanouds met groot gevolg aanwezig om hun dankbaarheid naar al deze bijzondere Smulnarren uit te spreken.

Prins Mienus
Helemaal as vanouds was het dit weekend nog niet, Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV van Kaaiendonk heeft door een coronabesmetting alle activiteiten vanuit het Winterpaleis moeten volgen. Dat zijn volledige gevolg langs dat Winterpaleis is getogen om voor de deur enkele nummers te spelen, deed Mienus zichtbaar goed. De verwachting is dat Mienus tijdig is hersteld om Kaaiendonk voor te gaan tijdens aankomend carnaval.