Grootste Kaai 2024 bekendgemaakt

Annemieke de Jong en Rien van Noort zijn zaterdagochtend tijdens de jaarlijkse carnavalsviering  uitgeroepen tot Grootste Kaai. De Commissie Selectie & Voordracht Grootste Kaai vindt dat zij ruimschoots voldoen aan de criteria voor deze oeuvreprijs, die dit jaar voor de 47 e keer werd uitgereikt.

Annemieke de Jong was leerkracht en vrijwilliger op basisschool De Wissel. Verder was zij onder meer betrokken bij de Vrienden van de Schelleboom, de Open Monumentendag, de VVV en Stichting Ludens. Rien van Noort was bestuurslid bij het Mgr. Frencken College. Ook was hij stadsgids bij de VVV. Verder zette Van Noort zich onder andere in voor de Stichting Behoud Basiliek St. Jan, Stichting Begraafplaatsen Oosterhout, Speelgoedmuseum Op Stelten en de Monumenten Commissie Oosterhout. Samen zijn Annemieke en Rien nog altijd bestuurlijk en uitvoerend verantwoordelijk voor Stadstuin De Schelp. De benoeming tot Grootste Kaai is een erkenning voor de maatschappelijke en culturele betrokkenheid van het paar.

De Grootste Kaai is altijd iemand die in Oosterhout algemeen bekend is en zichin brede zin heeft ingezet voor de stad. Dit hoeven niet per se carnavalsgerelateerde activiteiten te zijn. Vorig jaar werd Sjef Kock
uitgeroepen tot Grootste Kaai.