Boy Neomagus benoemd tot Grootste Kaai 2022

Boy Neomagus is op de eerste dag van Carnaval Meej Pinksteren uitgeroepen tot Grootste Kaai. Tijdens de 45e uitreiking van deze prijs, op zaterdag 4 juni, werd het carnavalsicoon op de Markt in het zonnetje gezet.

De Grootste Kaai is altijd iemand die binnen Oosterhout een bekend figuur is en die voor Oosterhout in bredere zin bijzondere activiteiten verricht of heeft verricht. Deze activiteiten hoeven niet per se carnaval gerelateerd te zijn.

Neomagus heeft zijn sporen de afgelopen jaren op verschillende wijzen verdiend binnen Kaaiendonk. Op carnavalsgebied was hij trombonist bij het legendarische kapelleke De Meeëters en is hij mede-initiatiefnemer en voorzitter van het Genootschap der Volledigen, waarbij alle leden de complete collectie carnavalsinsignes in het bezit hebben. Daarnaast is Neomagus onder meer betrokken (geweest) bij de Cultoliebol in 1998, om de Sint-Jan te laten restaureren, het project Down in Town en het bestuur van stichting Ieder-één, het Parkfeest als medeoprichter, bestuurslid en programmeur, en voorzitter van De Pannehoef. Ook maakt Neomagus deel uit van het illustere duo Collega en Collega, dat op geheel eigen wijze Oosterhout aan haar inwoners en bezoekers presenteert.

Al met al genoeg redenen om Neomagus dit jaar als oeuvreprijs uit te roepen tot Ridder in de Orde van de Grootste Kaai 2022. Wij feliciteren hem van harte met deze mooie titel!