Saome as Vanouds ook met Pinksteren

De Kaaiendonkse Smulnar heeft rond 19:30 uur de Markt verlaten. De bekende pop van papier-maché, die tijdens carnaval waakt over Kaaiendonk, is dinsdagavond na een kort dankwoord van Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV van Kaaiendonk door alle Smulnarren uitgezwaaid.

Motto deklaomoasie
Tijdens het uitzwaaien van de Smulnar is de motto deklaomoasie uitgedeeld aan de aanwezige Smulnarren. In de deklaomoasie wordt traditiegetrouw het motto voor het aankomende carnavalsseizoen bekend gemaakt. In dit bijzondere jaar zal het nieuwe motto echter pas tijdens de festiviteiten met Pinksteren bekend worden gemaakt, tot die tijd blijft het dus ‘Saome as Vanouds’.
De motto deklaomoasie is ook dit jaar weer geschreven door Peterke van Vanalles-wa-tot-nog-un-bietje-verder.

Tot meej Pinksteren
OCS De Smulnarren werkt -in samenspraak met betrokken partijen- aan een carnavalesk alternatief gedurende het Pinksterweekend op 4, 5 en 6 juni.  Hierin zullen enkele tradities die de afgelopen dagen niet hebben plaatsgevonden, zoals de Grote Optocht, worden opgenomen. Het programma zal in aanloop naar het Pinksterweekend worden gecommuniceerd via de social media kanalen van OCS De Smulnarren en de Kaaiendonk App.