Nieuwe Jaonus bekend

Na maanden van spanning en speculatie is zaterdag 26 februari eindelijk de nieuwe Jaonus onthuld. Edwin Jansen (48) is de nieuwe Veldwachter van het Klein Gevolg.

Jansen is bij het grote publiek vooral bekend als lid van de Raad van XI. In zijn rol als Jaonus schept hij orde in de wanorde. Verder beschermt hij de Prins en zorgt hij ervoor dat het Protocol bewaakt wordt. Jansen neemt de rol over van Armand Hartmans, die vanaf het seizoen 2015/2016 tot 2020 Jaonus mocht zijn. Met de komst van Edwin is het Klein Gevolg dus eindelijk weer compleet.

Oplettende Smulnarren en Smulnarrinnen hadden wellicht al kunnen raden dat Jansen het pak van Jaonus aan zou trekken. Zaterdagochtend stond Jaonus namelijk al in alle vroegte bij de ambtswoning van burgemeester Mark Buijs op de stoep en hij ging daar niet met lege handen weg. De burgemeester overhandigde Jaonus in alle vroegte de sleutel van de stad en wenste Jaonus en alle Smulnarren veel plezier toe. Nadat Jaonus om 11:00 uur de Kaaiendonkse vlag, onder begeleiding van de Seterse Hei, op de toren van de St. Jan liet uithangen, maakte hij zichzelf aan Kaaiendonk bekend door met de sleutel op het balkon van de toren te verschijnen.