Neem een kijkje in dé bouwhal van Kaaiendonk tijdens de open dag Mienushal op zondag 15 mei

De Mienushal is één van de broedplaatsen voor carnaval in Kaaiendonk. Meerdere carnavalsverenigingen bouwen hier aan hun carnavalswagens of andere optochtcreaties en ook OCS De Smulnarren heeft er zijn thuis. Zo bouwt de Raad van XI hier aan de prinsenwagens en de Jeugdhofkapel oefent er elke week. De Mienushal opent zijn deuren voor bezoekers uit Kaaiendonk en omstreken op zondag 15 mei van 13:00 tot 17:00 uur. De hal ligt links aan het einde aan de Vuurdoornlaan te Oosterhout.

Nadat de Kaaiendonkse Grote Optocht eind februari 2020 door storm werd uitgesteld, gooide daarna corona meerdere keren roet in het eten. De wagenbouwers in de hal hebben echter niet stil gezeten en hebben waar mogelijk doorgebouwd om hun wagens nog mooier en spectaculairder te maken. Zij maken zich nu op om hun creaties ein-de-lijk op Pinksterzondag 5 juni, tijdens Carnaval meej Pinksteren, aan heel Kaaiendonk te laten zien. Tijdens de open dag laten ze graag zien hoe ver ze al zijn en geven ze uitleg over hun wagens.

Ook is het tijdens de open dag nog mogelijk om je in te schrijven voor de Grote Optocht. Op het traditionele grote bord houdt de optochtvoorzitter bij welke verenigingen zich al hebben ingeschreven.

Het Prachtige Pinksterplaatje
Hoewel we een echt insigne in februari natuurlijk al hebben gehad, mag bij een carnavalesk Pinksterweekend een dergelijk onderdeel natuurlijk niet ontbreken. Daarom komt de insignecommissie van OCS De Smulnarren met een eenmalige actie: het Prachtige Pinksterplaatje! Dit unieke carnavalsembleem, ontworpen door Bart van Delft, wordt tijdens de open dag onthuld.

Het Pinksterplaatje is vanaf zondag 15 mei te koop voor 4 euro – op zondag 15 mei in de Mienushal zelf, daarna bij de Oosterhoutse Feestwinkel. Maar let op: er is slechts een beperkte oplage, en op is ook echt op! Kom dus vooral 15 mei naar de Mienushal om dit unieke, eenmalige Pinksterplaatje toe te kunnen voegen aan je collectie.

Op het terrein van de bouwhal kun je verder onder het genot van een drankje en goede carnavalsmuziek alvast lekker opwarmen voor Carnaval meej Pinksteren.

En wil je jouw huis alvast in carnavalssferen brengen, haal dan ook de Carnaval meej Pinsteren raamposter en kleurplaat op.