Lintjesregen 2022: OCS De Smulnarren feliciteert Bas Burger en Peter Oomens

Veertien inwoners van Gemeente Oosterhout ontvingen dinsdagochtend 26 april een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Mark Buijs reikte de onderscheidingen uit. OCS De Smulnarren feliciteert alle gedecoreerden en in het bijzonder Bas Burger en Peter Oomens en dankt hen voor hun inzet voor het Kaaiendonkse carnaval.

Bas Burger, Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Bas Burger (70) is al zo’n vijftig jaar zeer actief voor de samenleving. Hij heeft daarbij in het bijzonder oog voor mensen die het minder getroffen hebben. Zo was hij enkele jaren taalmaatje voor een Syrische vluchteling, begeleidt hij alweer tien jaar MEE Vriendenkringen voor mensen met een beperking en was hij twaalf jaar penningmeester van het Nationaal Fonds voor Bijzondere Noden. In de jaren zeventig van vorige eeuw was hij verder vrijwilliger in een buurthuis in Wouw en penningmeester bij de Kringloop Roosendaal. Ook de cultuur mag op de belangstelling maar vooral ook inzet van Bas Burger rekenen. Hij was vier jaar vicevoorzitter van de Oosterhoutse Carnavalsstichting De Smulnarren en is al vijftien jaar actief als vrijwilliger op het Parkfeest. Sinds 1997 is hij verbonden aan toneelvereniging Zoldertejater, waarvoor hij allerlei activiteiten ontplooit en vijftien jaar penningmeester was. En sinds 2010 is hij als penningmeester verbonden aan de Stichting Huis voor Amateurs/De Pannehoef. Ook voor deze stichting is hij naast zijn bestuursfunctie ook op allerlei andere manieren actief.

Peter Oomens, Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Peter Oomens (71) zet zich al meer dan 25 jaar intensief in voor de Oosterhoutse samenleving. Als oud-ondernemer weet hij zijn grote netwerk te benutten om (financiële) ondersteuning te verkrijgen voor evenementen als carnaval en IJsmarkt en instellingen als Inloophuis Poppy’s. Hij is daarnaast ook actief als bestuurslid bij de Oosterhoutse Zelfstandige Ondernemers en het Gilde der Gulnarren. En als vrijwilliger ondersteunt hij al een aantal jaren het Parkfeest.