Inzegening carnavalswagens op open dag Mienushal

Afgelopen zondag 22 januari vond er een unieke gebeurtenis plaats in Kaaiendonk. Pastoor Jochem van Velthoven bracht een bezoek aan de open dag van Mienushal om alle carnavalswagens te zegenen met water uit het Wilhelminakanaal.

Het was een drukte van jewelste zondag in de Mienushal tijdens de zeer goed bezochte open dag. Vele Smulnarren kwamen naar de Vuurdoornlaan om alvast een glimp op te vangen van de prachtige carnavalswagens die in aanbouw zijn voor de grote optocht in Kaaiendonk. Grotere en kleinere creaties van diverse verenigingen waren daar te aanschouwen door de bezoekers. Ook kregen zij een inkijkje in het maakproces van zo’n wagen, want vele bouwers waren ook tijdens de open dag gewoon hard aan het werk.

Naast de support van alle smulnarren en natuurlijk van Prins Mienus XV en zijn gevolg, was er nog een extra speciaal bezoek deze open dag in de Mienushal. Pastoor Jochem was aanwezig om alle carnavalswagens in te zegenen en heeft tevens een gebed uitgesproken voor een hele mooie optocht voor alle bouwers, vrijwilligers en bezoekers.

Vanaf de nieuwe prinsenwagen in aanbouw sprak de pastoor Prins Mienus XV, zijn gevolg en alle bezoekers toe: “Carnaval is natuurlijk ontstaan vanuit de Katholieke kerk. Voordat we Pasen gaan vieren, voordat we gaan vasten, gaan we nog even los, nog even feest vieren. Hier in Kaaiendonk kunnen jullie dat!

Vervolgens sprak de pastoor een gebed uit, waarin hij vroeg: “Bescherm de bouwers, de carnavalisten, prins Mienus, zijn klein en groot gevolg en de vele vrijwilligers” en ook sprak hij de hoop uitsprak op een stralende dag met mooi weer tijdens de optocht. Ook bad hij dat we in Kaaiendonk “Altijd voorspoedig, sportief, eerlijk, leutig en trouw mogen bouwen, de optocht begeleiden en samen carnaval vieren”.

Vervolgens besprenkelde de pastoor de prinsenwagen met water uit het Wilhelminakanaal en sprak hij de zegen uit over de carnavalswagens en over de optocht in Kaaiendonk. Ook de andere wagens van de verenigingen die bouwen in de Mienushal heeft de pastoor gezegend.

Na dit plechtige moment was er nog tijd voor gezelligheid, waarbij zelfs de Prins uit Kruikenstad (Tilburg) en zijn gevolg zich aansloten. Zij brachten namelijk met hun groen-oranje bus een flitsbezoek aan Kaaiendonk en namen ook een kijkje in de Mienushal.

Kaaiendonk kan terugkijken op een zeer geslaagde open dag van de Mienushal en kijkt uit naar een veelbelovende én gezegende optocht op zondag 19 februari!