Gezocht: Ontwerper Kaaiendonks carnavalsinsigne 2024

Het bungelt bij menig Smulnar tijdens carnaval om de nek en sommigen hebben het zelfs het hele jaar in huis hangen; het Kaaiendonks carnavalsinsigne. Al sinds 1956 wordt er ieder jaar door OCS De Smulnarren een uniek insigne uitgegeven. Het zijn inmiddels objecten geworden waar menig verzamelaar naarstig naar opzoek is. En zo is de OCS ook dit jaar weer opzoek naar een ontwerper die de insigneverzameling wil aanvullen met een uniek pronkstuk voor het jaar 2024.

Het Kaaiendonks carnavalsinsigne 2024 moet voldoen aan de volgende richtlijnen:

  • Een origineel en carnavalesk ontwerp (bij voorkeur geen nar of prins) met ten hoogste 6 kleuren en een maximaal formaat van 12 x 12 x 5 cm;
  • Het ontwerp heeft een koppeling met het motto van 2024: ‘Leut ‘et alle kleure’ en bevat het jaartal 2024, de naam OCS en/ of de 3 maantjes van Oosterhout;
  • Het ontwerp is briljant in zijn eenvoud (dus niet te veel details), zodat het ook technisch goed uitvoerbaar is.
Foto Casper van Aggelen

De insignes van de afgelopen jaren zijn gegoten in gips. Houd er rekening mee dat in dit materiaal sommige details niet uitvoerbaar zijn. Weet jij een ander materiaal waarmee snel en tegen een lage kostprijs ongeveer 1000 insignes gemaakt kunnen worden, dan zijn we erg benieuwd naar jouw idee. Wil je inspiratie opdoen, kijk dan ook eens op de website www.volledigen.nl.

Ben jij de creatieveling die het motto ‘Leut ‘et alle kleure’ kan vertalen naar een uniek ontwerp? Teken, boetseer of maak een digitaal ontwerp en stuur jouw voorstel, inclusief een uitleg/ beschrijving, uiterlijk vrijdag 5 mei 2023 naar info@smulnarren.nl. Past jouw ontwerp niet in een digitale brievenbus? Laat het even weten dan halen we het ontwerp graag bij je op.