Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opendag Mienushal

22 januari 2023 @ 12:00 - 16:00

Waar carnaval op de meeste plekken in Oosterhout ver te zoeken was tussen Pinksteren en Elluf Elluf, was er al die tijd één stukje dat Kaaiendonk bleef. Een plek waar het carnavalsvirus 24/7 in de lucht hangt en Smulnarren elkaar vinden en samen aan hele mooie creaties werken… de Mienushal! Aan de Vuurdoornlaan wordt door verschillende Kaaiendonkse verenigingen al maanden hard gewerkt aan een bijzondere act of geweldige carnavalswagen. Ook vrijwilligers van OCS De Smulnarren zijn hier ieder vrije uurtje te vinden want dit jaar wordt de nieuwe Prinsenwagen gebouwd.

Op zondag 22 januari tussen 12:00 en 16:00 uur opent de Mienushal de deuren voor bezoekers uit Kaaiendonk en omstreken. De hal ligt links aan het einde aan de Vuurdoornlaan te Oosterhout. Neem een kijkje bij de verschillende verenigingen of vang een glimp op van de nieuwe Prinsenwagen.

Er zijn verschillende kraampjes waar carnavalssnuisterijen gekocht kunnen worden. Ook worden de eerste raamposters weer uitgedeeld en kun je dus eindelijk jouw huis in carnavalssferen gaan brengen. Verschillende kapellen spelen een nummertje en er is een bar waar wat gedronken kan worden.

Tijdens de open dag is ook de laatste mogelijkheid om je in te schrijven voor de Kaaiendonkse Grote Optocht. Op het traditionele grote bord houdt de optochtvoorzitter bij welke verenigingen zich al hebben ingeschreven.

Dit jaar vinden er ook bijzondere ontmoetingen plaats in de Mienushal. Om 15:11 uur komt de Prins van Kruikenstad samen met zijn Gevolg op uitnodiging van Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XV een kijkje nemen in onze bouwhal en om 15:00 uur zal Pastoor Jochem de carnavalswagen zegenen.

Wist je dat op donderdag en vrijdag verschillende basisscholen al een bezoek komen brengen aan de Mienushal en de kinderen uitleg krijgen van de bouwers? Zo geven wij het carnavalsvirus door aan alle Snotnarren van Kaaiendonk.

 

Locatie: Vuurdoornlaan, aan het einde links

Gegevens

Datum:
22 januari 2023
Tijd:
12:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

Mienushal
Vuurdoornlaan
Oosterhout, 4902 SE Nederland
+ Google Maps