Carnavalszondag | vrolijkheid op straat

‘Niemand kan zonder vrolijkheid in het leven’, sprak Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV carnavalszaterdag op de Markt. En op carnavalszondag lieten alle Smulnarren wederom zien hoe vrolijkheid eruit ziet. De zon hielp een handje en zorgde ervoor dat in vele straten en wijken van Kaaiendonk rood groene vrolijkheid zichtbaar was. Kapellen speelden op de straten en Smulnarren trakteerden elkaar op hun mooiste glimlach!

Onder(t)rouw Jaonus en Hendrien
Marcel Smits en Petra den Boogert beloofden rond 13.11 uur, in het bijzijn van Prins Mienus XIV en zijn gevolg, om elkaar in het Pinksterweekend het jawoord te geven. Jaonus en Hendrien vertoonden zich eerst aan het publiek op het balkon aan de Brabantlaan en verbonden elkaar daarna met ‘de Slotjes’ om het (on)officieel te maken. De huwelijksvoltrekking zal plaatsvinden tijdens de festiviteiten in het Pinksterweekend op 4, 5 en 6 juni. De hele wijk was uitgelopen om deze onder(t)rouw mee te maken en voor de Snotnarren was er onder andere wielerronde en feest met een DJ geregeld.

Zoek ut Uit!
Ook buurtvereniging Oud-West had voor de kinderen in de wijk wat extra vrolijkheid georganiseerd. De Snotnarren werden opgeroepen om verschillende letters in de wijk op te sporen om zo een carnavaleske zin te vormen. Al in de ochtend waren er een hoop vrolijke kinderstemmen in de wijk te horen.

Ongeorganiseerde optocht
Onder muzikale begeleiding van CV De Pierewaaiers en Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen trok zondagmiddag een bonte stoet door de Kaaiendonkse straten. As Vanouds zou op zondagmiddag de Grote Kaaiendonkse Optocht door de straten zijn gegaan, en hoewel er officieel niets was georganiseerd, zorgde dit kleine alternatief voor heel veel vrolijkheid in het centrum van Kaaiendonk, want langs de gehele optocht route stonden heel veel Smulnarren klaar om de vrolijkheid mee te vieren. De traditionele Grote Kaaiendonkse Optocht zal alsnog plaatsvinden in het Pinksterweekend.

Ronde van de Zandheuvel
Ook op de Zandheuvel was er aan vrolijkheid geen gebrek! De wielerverenigingen, die hun thuishonk hebben in ’t Zonneke, hadden een ludieke wielerronde met een sportief karakter georganiseerd. Het inschrijfgeld en de opbrengst van de loterij, die aansluitend aan de ronde werd gehouden, komen dit jaar ten goede aan de Stichting Wensambulance.